Brisbane

22 september 2014 - Brisbane, Australië

Hallo luitjes,

Hier onze eerste belevenissen vanuit het heerlijk warme Australie (Brisbane).

We zijn vertrokken vanuit Schiphol, uitgezwaaid door door Kirsten, Fenne-Beau en Ellen.  Na een goede maar lange vlucht zijn we vroeg in de morgen in HongKong geland. We zijn direct in bed gedoken, het hotel  was op de luchthaven.

’s-Middags met de trein naar HongKong city vertrokken. We wilden de oude city bezoeken, maar Nel en John wisten niet zo goed meer hoe ze die moesten vinden. Na een zeer lange voettocht tussen al die wolkenkrabbers zijn we uiteindelijk onze vermoeide benen rust gaan geven in een gezellige bar. Het was erg vochtig en warm, dus het bier smaakte geweldig.

Na een wel verdiende nachtrust hebben we onze koffers ingescheckd ten einde om 13.00 uur te vertrekken richting Brisbane; helaas bijna 2 uur vertraging.

Bij aankomst in Brisbane werden we warm welkom geheten door Rob en Tiny. We arriveerden midden in de nacht in hun huis en na een wijntje was het vroeg in de morgen eer we in bed lagen. De volgende morgen werden we niet al te vroeg gewekt door het knetteren van het spek op de buitenkeuken, een heerlijk ontbijt was het begin van onze vakantie.

’s Avonds lekker gegeten in de Bowl’s Club.

Zaterdagmiddag kregen we bezoek van Marc en Michelle (de zoon en schoondochter ).  We hebben ’s middags ge-BBQ met z’n allen.

Zondag zat  John om 07.00 uur al in de kerk, samen met Tiny.  Rob was in z’n eentje het prochiele zangkoor en hij deed het uitstekend. De rest kwam op tijd uit bed  voor het ontbijt om 10.00 uur. Daarna hebben we de auto gepakt en zijn we naar het South D’Aguilar National Park gereden. Op de Mount Nebo hebben we gepicnicked.

Maandag 22 september kwam al vroeg de computerman, want het internet modem bleek  stuk. Intussen zijn we met Rob en Tiny naar het Lone Pine Koala Park vertrokken. Rob heeft onze chauffeur, Bert, veilig door de drukke stad geloosd. Mooi park met veel  Koala’s,  Kangeroes en diverse vogels .  Bij thuiskomst was gelukkig het internet weer in bedrijf en kunnen we dus nu onze Weblog starten. Sorry voor de vertraging en tot de volgende keer.

1. Ellen:
    22 september 2014
    Wat goede om de start van jullie reis te lezen! Fijn dat de lange reis goed gegaan is en dat jullie nu heerlijk kunnen genieten bij oom Rob en tante Tiny. Doe ze heel veel liefs van ons 5jes.
    Fijne tijd daar! en een knuffel aan de koala's van Jara ;-)
    Liefs El
  2. Anneke en Daan:
    22 september 2014
    Leuk het eerste reisverhaal te ontvangen en te lezen.
    Nog heel veel plezier de komende tijd.
    in afwachting op de volgende verhalen onze groeten ..AnDa
  3. Lies en Frans:
    22 september 2014
    Lies en Frans, we krijgen er ook weer zin in. Leuk verhaal, prettige dagen verder. En allen de groetjes. Leuke foto's
  4. Jan Bosman:
    Dag beste mensen,
    Om op deze wijze de reis me te kunnen maken, maakt het persoonlijk. De start is in ieder geval goed.
    Vanwege Zweden heb ik jullie geen goede reis kunnen toe wensen.
    Bij deze dan een hele mooie reis met veel lieve ontmoetingen
  5. Alwine:
    22 september 2014
    Het klinkt allemaal geweldig, ik word gewoon jaloers op al jullie belevenissen! En wat een mooie dingen hebben jullie in die korte tijd al gezien! Ik kijk uit naar het vervolg van jullie verslag plus foto's
  6. Frans Verkoijen:
    22 september 2014
    Nou, met horten en stoten zijn jullie toch steeds daar gekomen waar jullie uiteindelijk wilden zijn. Ach, jullie hebben toch genoeg tijd. Lekker relax joh. Maar...het klinkt wel al goed hoor!?
    Ben benieuwd naar de volgende mail.
    Veel plezier en nog even de groetjes aan Rob en Tien.
  7. Marianne de Rooij-Fruitema:
    23 september 2014
    Lieve vrienden,

Jullie avonturenreis naar Down Under is met enige vertraging nu dus echt begonnen. Wat ik mij herinneren van ons verblijf in Hong Kong, dat wij via een overdekte roltrap (totaal wel 800 mtr lang) naar de Old Town gingen!
    Wens jullie verder nog heel veel reisplezier en maak maar heel veel mooie foto's, dan kan je er later weer iedere keer van genieten, dat doen wij ook nog steeds!

♣ Groetjes Marianne
  8. Marianne en Ton:
    23 september 2014
    Leuk . Ga zo door zou ik zeggen. Veel plezier nog. Tot de volgende keer.
  9. Sandra & Michel:
    25 september 2014
    Ha wat klinkt dat gezellig en goed. Tja de barbie bij oom Rob staat nooit uit mi. Ligt altijd wel een stukje spek op of een eitje. Goed te zien dat jullie je zo vermaken en ik denk al lekker in de ' lay back' houding. Veel plezier
  10. Dolly en joop:
    25 september 2014
    Fijn zo'n warme ontvangst na die uitputtende reis.De start is in ieder geval al goed.Tot zo ver deze keer.Groetjes.