HongKong
3 november 2014 - Hong Kong Island, China
Ja en dan moeten we echt afscheid nemen van Australië om weer richting huis te gaan met nog een tussenstop in Hongkong van drie dagen.
Op vrijdagmorgen 1 november zijn we dan ook met een taxi naar de AirPort gereden en ditmaal geen problemen bij het inchecken, de koffers gingen er gewoon door, al hadden we wel wat spulletjes, zoals foldertjes,papieren en shampoos etc. achtergelaten in het hotel. Na een goede vlucht van 10 uur landen we in HongKong. Met de AirPort Express (trein) naar het centrum om vandaar een taxi te nemen naar ons hotel, alleen de wachttijd voor de taxi was ongeveer 1 uur zoveel mensen hadden wij voor ons. In het hotel kregen we kamers op de 35e verdieping toegewezen, ach wel wat hoog maar ja we zitten in HongKong en daar is alles hoog. Daarna toch nog maar even een kroegje opgezocht om wat te drinken voor we gingen slapen en in dat cafe belandden we in de Halloween sfeer.
De volgende dag, zaterdag, eerst lekker ontbeten bij Starbucks. We hadden besloten om deze dag naar de Peak te gaan, dus met de metro naar het station en verder lopend naar de Peaktram, die je omhoog brengt. Daar aangekomen zagen wij dat wij niet de enige waren die naar boven wilden, dus geduldig wachten in de rij ( ruim 1 1/2 uur) tot we met het oude trammetje naar boven konden, eenmaal boven met de tram en daarna nog 8 roltrappen, werd het lange wachten beloond, met een prachtig uitzicht over HongKong. Daarboven genoten van een heerlijke lunch en toen wilden we weer naar beneden, maar deze rij van wachtende voor de tram was nog langer dan 's-morgens, uiteindelijk maar het kleine groene busje genomen en waren binnen een half uur weer beneden. s' Avonds met ferrie naar de overkant om de licht en geluidshow te bekijken op de skyline van Hongkong.
Zondag met de metro en bus naar de markt in Stanley, maar wat een drukte bij Central Station het leek wel of heel HongKong hier was en het was pas half tien. In Stanley eerst ontbeten aan de boulevard en daarna de markt over geslenterd en natuurlijk leuke inkopen gedaan, maar niet te veel want anders hebben we weer problemen met onze koffers. En na heerlijk avond sushi's eten is dan ook onze laatste avond aangebroken van deze mooie reis om morgen weer naar huis te vliegen.
Vandaag eerst de koffers afgeleverd op de AirPort Express en daarna heerlijk gewandeld in HongKong Park. Nu zitten we te wachten op het vliegveld voor onze vlucht naar huis.
Ja dit was ons laatste verslag , wij hebben genoten van deze reis en hopen dat jullie net zo genoten hebben van onze verslagen.
John, Nel, Bert en Annemiek

en welkom straks in de herfst in Nederland!!!
Welkom thuis.
Ciao Dory
En dan nog een bericht aan John: Mijn belasting formulier heb ik voor 1 november kunnen insturen
Yvonne en cees
Een hele fijne reis terug en behouden thuiskomst.
Ik heb genoten van jullie verhalen en ik wil het nog wel eens persoonlijk allemaal van jullie zelf vernemen.
Liefs Loes
Welkom thuis in een herfstig Nederland!