Het zuiden van Australië
20 oktober 2014 - Apollo Bay, Australië
Het is 16 oktober en Achmed staat keurig om half tien met de taxi klaar om ons naar het vliegveld te brengen. Het vliegtuig vertrekt keurig op tijd richting Melbourne. We moeten onze horloges weer anderhalf uur verder zetten. In Melbourne snel een auto gehuurd en dan op naar Yarra Valley-Yering Cottages, ons verblijf 60 km buiten Melbourne. Aangezien de auto geen navigatie heeft, kost het ons wel enige moeite om dit landgoed te vinden. We doen inkopen in het nabij gelegen dorp Yarra Glen en gaan daarna snel naar ons nieuwe verblijf om ons op te warmen, het is ipv 30 graden hier nu 15 graden en we lopen nog in korte broek en tee-shirtje! We worden verwelkomt door wel 6 kangoeroes en voor we in ons huisje zitten zijn we er nog 20 tegen gekomen. Een geweldig appartement op een prachtige locatie.Wat is dit verblijf weer een verademing na al die dagen ontberingen in de middel of nowhere. Inmiddels is er een telefoontje binnen gekomen van een oud collega van Reader's Digest en spreken we af voor zaterdag in Melbourne.
De volgende dag maken we een wandeling over dit immense landgoed. We hebben gehoord dat hier de Platipus voorkomt en tevens de nodige wombats, we hebben echter geen van allen kunnen spotten. 's Avonds regelen de mannen een heerlijke BBQ!
Zaterdag naar Melbourne pakken we de trein en een uur later ontmoeten we de oud collega met vrouw en zelfs nog een oud collega uit de Reader's Digest periode (1975). We hebben een heel gezellige lunch op Federal Square en daarna bezoeken we de beroemde Arcades (passages) en verscheidene historische gebouwen. We sluiten de dag af met de tram, de Circle Line, rond de oude binnen stad.
Weer aangekomen op ons landgoed bereiden we ons voor op ons volgende verblijf. Het was weer een heerlijke en gezellige dag.
Het is 19 oktober en vertrekken naar Apollo Bay, een afstand van 300 km via de Great Ocean Route. We lunchen in Lorne en arriveren laat in de middag op onze nieuwe locatie. Het Onderkomen met zelf catering! Is wat oud bollig, maar wel heel knus. Twee bankjes met een capaciteit van anderhalf persoon per stuk, wel dichtjes bij dichtjes. Het open haardvuur maakte het wel heel gezellig, vooral bij een temperatuur van 11 graden.
We hebben een prachtige route gepland voor de volgende dag en gaan daarna genieten van een wel verdiende nachtrust.
De volgende dag vertrekken we bijtijds om Koala's te spotten in Cap Otway.
Een prachtige rit over de Great Ocean Route. Na een stijve nek van het rond kijken zagen we gelukkig een flink aantal mensen met camera's langs de weg staan en dit moest het dus zijn. We hebben inderdaad behoorlijk wat koala's in de bomen kunnen ontdekken.
We reden daarna nog wat verder totdat Bert meldde dat we nu wel snel benzine moesten tanken. Na een aantal kilometers kwamen het bord tegen met nog 30 km naar de volgende pomp, oei!, toch maar door rijden en hopen dat we het nog zouden halen. Het was wederom een prachtige weg en na 30 kms kwam de benzine pomp in zicht. Zie je nu wel, zei Bert, ik zei toch wel dat jullie je geen zorgen hoeven te maken. Helaas, dichter bij gekomen zagen we op een nauwelijks leesbaar papiertje de melding: sorry, we are out of fuel! Wat nu te doen! De juffrouw van dit pompstation vertelde ons dat de dichtst bijzijnde pomp 50 km verderop lag en of die benzine had was de vraag. Bert bleef onverstoorbaar en zei dat we wel zouden zien hoever we zouden komen. Met samen geknepen billen gingen we terug naar Apollo Bay. We hebben het gehaald en er bleek nog 10 liter in de tank te zitten! Sorry, zei Bert, ik kon niet weten dat deze auto zoveel reserve had.
We hebben gelunched en zijn nog naar een paar prachtige uitkijk punten geweest. Het was toch weer een heerlijke dag en we konden ons gaan voorbereiden op de volgende dag naar ons verblijf in Port Fairy.

Al bij al een heel avontuur hoor. Kijk steeds uit naar het volgende verhaal. Veel plezier met de voortzetting.
Groetjes,
Leos
Leuk om jullie verhalen te lezen.
Heel veel vakantie plezier. Groeten Roel en Thea.☺️
vinden voor een reisverslag.
Nel je bent ook jarig in oct. Gefeliciteerd van de buurtjes,
We nemen een borrel op jou gezondheid.
Geniet verder van jullie prachtige reis. Groetjes Hennie en Joop.
Ja we zijn even met z'n tweetjes op "Ouwe lullencursus" geweest en bij terugkomst las ik weer eens jullie verhaal. Zorg er dus voor dat je altijd je tank vol hebt he. Moet je toch niet aan denken dat je aan de kangoeroes moet vragen of ze even wat benzine in hun buideltje willen halen. haha! Nel voordat ik het vergeet, alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag. Nu ik ouder word vergeet ik die data nog weleens. Maak het gezellig met elkaar en wij nemen uiteraard ook een heerlijk borrel op jouw jeugdige leeftijd. Liefs Frans en Patxx