Sydney

30 oktober 2014 - Sydney, Australië

We namen afscheid van ons laatste B & B verblijf en vertrokken voor een laatste rit met de auto naar Melbourne AirPort. Dit werd Bert zijn laatste rit in Australië en dan heeft hij er 2700 km opzitten. Op de AirPort moesten we natuurlijk inchecken, maar dat had na al onze vliegreizen nog nooit een probleem op geleverd. Echter, al onze koffers waren meer dan 20 kg, altijd al geweest, maar deze stewardess was duidelijk, 20 kg is 20 kg en een van onze koffers ging daar zelfs 5 kg overheen. Dit gaat U $ 100 kosten! Na ongeveer een kwartier, diverse telefoontjes en een hoop zieligheid van onze kant mochten we er toch zonder betalen door. Hè, dat was even knijpen.
In Sydney aangekomen moesten we aansluiten bij een enorme taxi rij en dan maar hopen dat er een klein vracht wagentje bij zat. Het hotel was wederom uitstekend en gelegen in het centrum aan de Darlington haven. We moesten nu wel zelf voor de catering zorgen en we besloten iedere morgen op de hotelkamer van Bert en Annemiek ons ontbijt te nuttigen (Annemiek haalde al vroeg warme broodjes en beleg).
Aangezien zondag 26 oktober de slotavond van de "Asia Noodle Market" in Hideparc was namen dit toch nog maar even mee. Tussen de 10.000 de jongeren hadden we moeite om elkaar niet kwijt te raken en dus hadden we het al gauw gezien.
De tweede dag was Nel jarig. We kregen aan de lopende band gelukswensen en dus voelde Nel zich toch wel een beetje jarig.
We besloten met de Ferry naar Manly te varen. Een prachtige overtocht onder de Habourbridge door en langs het Opera gebouw. Zoals nog steeds was het prachtig weer, er was een mooi strand en er waren veel enorme pubs. We hebben de onderwater dieren van Australië bewonderd in het Sea Life museum.
We moesten weer bijtijds terug zijn, want we wilden een rondleiding door De Rocks, een historische wijk uit de begin jaren van Sydney.
De volgende dag stond een bezoek aan het Opera gebouw en de Botanical Gardens op het lijstje. Een rondleiding door het Sydney Opera House heeft op ons een enorme indruk gemaakt. Ook de Botanische tuinen waren een lust voor het oog.
De volgende dag was uitgekozen om de Sydney Zoo te bezoeken. We wilden in ieder geval nog de Platypus, de Wombat en de Cassuary in levende lijve zien. Deze prachtige dierentuin kostte ons een hele dag struinen,een paar platvoeten, zodat we met de kabelbaan naar de uitgang zijn vertrokken, maar het was meer dan de moeite waard.
Daarna braadworst gegeten in een Duitse tent met grote pullen Duits bier.
De laatste dag in Australië moesten we natuurlijk ook nog de Vismarkt bezoeken. Op deze markt lagen alle soorten visogen ons somber aan te staren, maar het gaf ons een goed idee van de variëteiten aan vis die hier verhandeld worden. In de middag zijn we naar een geweldige winkel passage geweest en na een happy hour aan de haven zat ons bezoek aan Australië er op. Nu nog Hong Kong als afsluiting.

1. Lies en Frans:
    1 november 2014
    Leuk om weer eens bekende plekken te zien.
    Nog een goede reis verder en tot ziens in Holland. Het is hier nu ook 21 graden. Groetjes Lies en Frans.
  2. Frans Verkoijen:
    1 november 2014
    Nu weer naar Hong Kong. Ze zijn nog steeds aan het demonstreren voor meer autonomie. Maar of grote broer China dat ook wil?
    Mensen, het was een mooi verhaal over Australië. Zeer de moeite waard hoor. Weer een ervaring rijker. Jammer dat Rob en Tiny niet mee konden toeren. Misschien beleven jullie nog wat in Hong Kong. Tot het volgend bericht. Doei!
  3. Henk en MARGRIET:
    Hallo allemaal!
    Volgens mij mislukte mijn eerste poging,dus nogmaals,
    Wat een mooie en spannende verhalen !Mijn Montefiore boeken blijven er ongelezen voor liggen!Ja Nel,alhoewel wij met een slaapzak voor je deur lagen om je als eeste te feliciteren met je verjaardag....toch vergeten!
    We maken het nog goed hoor!Goede reis terug
  4. Jan en Marga:
    1 november 2014
    Goed/leuk verhaal luitjes, nu nog even genieten van hong kong en dat vind ik echt een super stad dus geniet ervan maar ben blij als ik mijn vriendje en vriendinnetje weer veilig thuis heb XXX
  5. Ton en Yvon:
    2 november 2014
    Ja zo komt er toch een eind aan een mooie lange vakantie waar jullie volop van genoten hebben. Tenslotte hebben jullie toch nog de platypus gezien. Sydney inderdaad een geweldige stad. Wij reizen hier twee maanden rond met ieder een rugzak van 12 kilo. Hebben jullie een deel van de Uluru meegenomen? Een goede reis terug en welkom thuis.
  6. Wim en Mariette:
    2 november 2014
    Nog "even" Hong Kong doen en dan op huis aan, nog even genieten dus en dan goede thuisreis gewenst luitjes! Take care.
  7. Riet & Gert Bunschoten:
    2 november 2014
    We hebben genoten van jullie reisverhalen en zeker als je er zelf een beeld bij hebt.
    Geniet van de dagen in Hong Kong en een goede thuisreis!!